Pogoji uporabe in poslovanja

Predstavitev izdelkov na spletni strani

Trudimo se, da izdelke v spletni trgovini predstavimo kar najbolj verodostojno. Kljub temu lahko pride do odstopanj pri fotografiji predmeta ter njegovi barvi in dejanskem videzu v živo.

Nakup v spletni trgovini

Za nakup v spletni trgovini registracija ni potrebna. Vneseni podatki so varovani in se ne bodo uporabili za noben drug namen, razen za obdelavo vaših naročil.

Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu v vaš elektronski poštni predal. Morebitne preklice naročil lahko v roku šestih (6) ur sporočite na naš elektronski naslov (zadruga@robaraba.si) ali nas pokličete med obratovalnim časom: 059 010 075.
V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem (Stara roba, nova raba, z.b.o., so.p.) nepreklicno sklenjena.
Naročene in plačane izdelke oddamo na pošto v roku dveh delovnih dni od prejema naročila. Naročila z osebnim prevzemom v trgovini in plačilom preko bančnega nakazila lahko prevzamete na dan plačila. Naročila z osebnim prevzemom v trgovini in plačilom z gotovino ob prevzemu hranimo največ tri (3) delovne dni od dneva naročila, po tem času predmet vrnemo v prodajo.

Naročilo po e-pošti ali telefonu

Seveda lahko naročite tudi preko e-pošte ali pa nas kar pokličete. To boste cenili vsi, ki niste ravno vešči naročanja preko spletnih trgovin ali pa vam v naročilo skačejo tehnične težave.
V primeru naročila po e-pošti nam napišite, kateri izdelek vas zanima, lahko prilepite tudi povezavo nanj. Vse zahtevano za zaključeno naročilo bomo uredili preko e-pošte.

Račun

Po oddaji naročila boste prejeli elektronsko pošto s potrdilom naročila. Po opravljenem plačilu vam bomo poslali račun v elektronski obliki.

Plačilo

Pri naročilu preko spleta ponujamo dve obliki plačila:
· Po predračunu: če kupec označi plačilo po predračunu, po opravljenem nakupu prejme elektronsko sporočilo s povzetkom naročila in podatki za plačilo (podatki in številka bančnega računa). Kupec nato izvrši plačilo z obrazcem UPN (preko e-banke, na pošti ali banki), mi pa mu pošljemo pošiljko v dveh delovnih dneh, ko je plačilo vidno na našem računu.
· Z gotovino ob osebnem prevzemu v trgovini na Poljanski cesti 14 v Ljubljani: znesek nakupa poravnate ob prevzemu. Plačilo s kreditnimi karticami ni možno, a brez skrbi, v neposredni bližini se nahaja bankomat NLB.

Dostava po Sloveniji

Naročeni izdelek po opravljenem naročilu in plačilu po predračunu odpošljemo v roku dveh delovnih dni.
Za pošiljanje paketov uporabljamo storitev Pošte Slovenije. Uradni rok dostave za pakete znotraj Slovenije, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni, načeloma pa se paket dostavi v enem do treh dneh.

Stroški pošiljanja

Strošek pošiljanja posameznih naročil je enoten in znaša 3,73 €.

Cene

Upravljavec trgovine ni zavezanec za obračun DDV, zato cene ne vsebujejo DDV.
Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen. V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

Varnost nakupa – vračilo in zamenjava blaga

Že kupljeno blago nam lahko pošljete nazaj in zamenjali ga bomo za drugo blago. Morebitno razliko v vrednosti blaga je potrebno doplačati. Strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec.
Kupcu pripada pravica odstopa do pogodbe, kar pomeni da lahko vrne neuporabljeno blago brez odškodnine, vendar je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer na kontaktni e-naslov zadruga@robaraba.si. Kupec je blago dolžan vrniti najkasneje v 14 dneh od pisnega obvestila ponudnika o odstopu od pogodbe.

Artikli morajo biti nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi po elektronski pošti.
Zadruga ne sprejema pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo našim splošnim pogojem poslovanja. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zadruga zadrži vračilo do prevzema vrnjenega blaga.

Stvarna napaka

Stvarna napaka se na izdelku pojavi, kadar ta nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno ali posebno rabo za katero jo kupec kupuje ali nima lastnosti, ki so bile navedene pri opisu ali v primeru, da je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z njegovim vzorcem. Vsi izdelki v spletni trgovini www.robaraba.si so rabljeni, razen, če je pri opisu predmeta posebej navedeno, da je izdelek nerabljen in v original embalaži, zato stvarnih napak ne moremo priznavati.

Reklamacije in garancija

V primeru reklamacije nam lahko pišete na zadruga@robaraba.si ali nas pokličete v trgovino na tel. št. 059 010 075, pošiljko pa vrnite na naslov trgovine: Poljanska cesta 14, 1000 Ljubljana. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni, v kolikor ta ni posebej navedena. Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov, več o tem pa si lahko preberete tu.

Reklamacije v obratovalnicah (Posredovalnica rabljenih predmetov, Poljanska cesta 14, Ljubljana ter Butik in skladišče, Studenec 41, Ljubljana Polje) obravnavamo z računom v osmih (8) dneh od dneva nakupa.

Varstvo osebnih podatkov

Stara roba, nova raba, zadruga za povezovanje skozi ponovno uporabo z.b.o., socialno podjetje se zavezuje, da bo varovalo vašo zasebnost. Vsi osebni podatki bodo varovani v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa, za dostavo izdelkov, trženje in promocijo. Izvajamo vse z zakonom določene ukrepe za varovanje zaupnosti vaših osebnih podatkov.
Za določen čas se hrani naslednje podatke uporabnikov, ki so opravili nakup v spletni trgovini: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo in arhiv komunikacije. Več o zasebnosti

Upravljavec trgovine

Stara roba, nova raba, zadruga za povezovanje skozi ponovno uporabo z.b.o., socialno podjetje
Celovška cesta 134
1000 Ljubljana
Matična številka: 7191804000
Davčna številka: 86872753 (ni zavezanec za obračun DDV)
Telefon: 059 010 075
E-pošta: trgovina@robaraba.si

Podatki o tekočem računu za nakazila:
TRR: SI56 6100 0001 5180 071 odprt pri DH d.d.
BIC banke prejemnika: HDELSI22
Koda namena: OTHR
Naslov: Stara roba, nova raba, z.b.o., so.p., Celovška c. 134, 1000 Ljubljana

Posredovalnica obratuje na lokacijah: Poljanska c. 14, Ljubljana in Studenec 41, Ljubljana Polje. 

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije o predmetih, ki so naprodaj, cenami, naročanjem v spletni trgovini, možnostih dostave in še o čem nam lahko pišete na zadruga@robaraba.si, pustite sporočilo na Facebook strani ali pokličete v trgovino: 059 010 075 v času obratovalnih ur.
V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Vabljene in vabljeni!

STARA ROBA, NOVA RABA